NOS SportAangepast

Hoogspringster Palsyte troeft olympisch kampioene Beitia af

Hoogspringster Palsyte verrast olympisch kampioene Beitia

Hoogspringster Airine Palsyte heeft bij de EK indoor in Belgrado verrassend goud veroverd. De Litouwse (24) verwees de 37-jarige favoriete Ruth Beitia naar het zilver. Voor Palsyte is het de eerste titel op een groot toernooi. Bij de EK outdoor vorig jaar in Amsterdam won ze wel al zilver.

Olympisch kampioene Beitia ging op jacht naar haar vijfde EK-goud (drie keer outdoor, eenmaal indoor), maar bleef steken op 1,94 meter.

Palsyte won met een persoonlijk en nationaal record van 2,01 meter. Ze was al zeker van de titel op een hoogte van 1,96 meter, die door haar als enige werd bedwongen. Palsyte liet de lat vervolgens op 2,01 meter leggen. Ze faalde bij haar eerste poging, maar had succes bij de tweede.

Muir pakt eerste titel bij EK indoor

Op de 1.500 meter greep Laura Muir haar eerste grote prijs. De Schotse won de finale in een tijd van 4.02,39 en is de opvolgster van Sifan Hassan, die de EK indoor aan zich voorbij laat gaan.

Muir wil ook titel 3.000 meter

Op de overwinning van Muir was niets af te dingen. De 23-jarige Britse nam al vroeg in de race de leiding en hield daarna haar concurrentes overtuigend achter zich. Zondag gaat Muir ook nog op voor de Europese indoortitel op de 3.000 meter. In de finale stuit ze ook op de Nederlandse Maureen Koster.

Guei verovert indoortitel op 400 meter

Op de 400 meter ging de Europese titel naar Floria Guei. De Française sleepte in 51,90 op overtuigende wijze haar eerste individuele hoofdprijs in de wacht.

Zuzana Hejnova begon als favoriete aan de race. De Tsjechische werd al tweemaal wereldkampioene en won al olympisch brons, maar dat was wel telkens op de 400 meter horden. Guei was echter een klasse apart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl