In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Ambulance-hinderaar vrijgelaten; deed het niet met opzet

De 46-jarige automobilist uit Roosendaal die gisteravond een ambulance hinderde op de A59 tussen Heesch en Den Bosch was zich van geen kwaad bewust. Dat blijkt uit gesprekken die de politie heeft gehad met de bestuurder van de ambulance en de automobilist. De man is vandaag vrijgelaten, meldt Omroep Brabant.

De politie meldde gisteravond dat een ambulance met iemand in levensgevaar erin werd gehinderd op de snelweg. De ambulance reed op hoge snelheid en werd op zeer korte afstand gevolgd door een auto.

De auto haalde de ziekenwagen rechts in en trapte vervolgens op de rem. De bestuurder werd aangehouden, maar is nu dus weer vrij. Er is niet bewezen dat er sprake was van kwade opzet, schrijft de politie op Facebook.

Verontwaardiging

Het nieuws over het hinderen van de ambulance leidde vannacht en vanochtend tot veel verontwaardiging.

"Je verwacht niet dat je zo gehinderd wordt door een automobilist die dit soort vreemde manoeuvres uitvoert. De ambulance moet door het verkeer kunnen glijden", zegt Co Fuijkschot van de Ambulancedienst Gelderland-Zuid tegen Omroep Brabant. Iedere plotselinge wending of beweging kan funest zijn met een kritieke patiënt aan boord. "Geef vrije doorgang", benadrukt Fuijkschot.

Advertentie via Ster.nl