NOS NieuwsAangepast

Krokusvakantie voorbij, vanuit de sneeuw de file in

Voor mensen in het midden en zuiden van het land nadert de krokusvakantie zijn einde en dat betekent drukte op de weg. Vooral in Duitsland moeten terugkerende vakantiegangers rekening houden met vertraging.

Wintersporters die vanuit Oostenrijk naar huis rijden, komen bij de grensovergangen Kufstein en Salzburg in een rij waar ze na een half uur weer uit zijn. Daarna volgen in Duitsland meer problemen.

"Op de A3 bij Leverkusen is een hoop vertraging", zegt René Passet van de ANWB. "Vanwege werkzaamheden kunnen mensen er een uur langer over doen. Het werk duurt het hele weekend." Op de A8 tussen Karlsruhe en München is het ook druk.

Noodweer

In de Franse Alpen is het druk richting Lyon, onder meer op de N90 bij Bourg-Saint-Maurice en Chamonix. Daar zorgen felle regenbuien voor vertraging onder terugkerende wintersporters.

Er trekt een storm over de Alpenlanden. De wind kan snelheden bereiken van 130 kilometer per uur in de dalen tot 180 km/u hoger in de bergen. Rond 11.30 uur stonden er in Zwitserland en Oostenrijk nog geen lange files door het noodweer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl