Sherida Spitse schiet binnen

Voetbalsters tonen veerkracht, maar verliezen van Australië

De Nederlandse voetbalsters hebben hun tweede duel tijdens de Algarve Cup verloren. Australië was met 3-2 te sterk.

Oranje stond bij de rust met 3-0 achter. Emily Gielnik opende in de zestiende minuut op prachtige wijze de score door de bal vanuit een hoekschop in één keer in het doel te schieten. De 24-jarige Australische aanvalster scoorde na ruim een half uur opnieuw. Kort voor rust zette Alanna Kennedy de ruststand op het scorebord.

In de tweede helft hadden de Oranje Leeuwinnen de zaken verdedigend beter voor elkaar. Australië kreeg bijna geen kans meer en Nederland kwam een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd door een treffer van Vivianne Miedema. Sherida Spitse maakte het door spannend door een vrije trap knap binnen te schieten. Het slotoffensief leverde wel kansen, maar geen treffers op.

Maandag speelt Nederland de laatste groepswedstrijd. Dan is Zweden de tegenstander.