Thierry Solère
NOS NieuwsAangepast

Campagneteam Franse kandidaat Fillon loopt verder leeg

De Franse presidentskandidaat Francois Fillon heeft opnieuw een tegenslag te verwerken. Zijn woordvoerder Thierry Solère diende vanochtend zijn ontslag in. Met Solère verlaat wederom een belangrijke medewerker het campagneteam van Fillon.

"Ik was de man achter de voorverkiezingen, maar heb nu besloten mijn functie neer te leggen", schrijft de woordvoerder op Twitter. Solère speelde een belangrijke rol bij de overwinning van Fillon in de voorverkiezingen van de conservatieve partij Les Républicains.

Hij is ook bestuurder in het departement Hauts-de-Seine, in de buurt van Parijs.

De afgelopen dagen stapten ook onder anderen buitenlandadviseur Bruno Le Maire en campagne-manager Sebastien Lecornu op. Zij vinden dat Fillon zich aan zijn belofte had moeten houden en uit de verkiezingsrace had moeten stappen toen hij werd aangeklaagd.

Politieke afrekening

Fillon liet gisteren echter weten dat hij zijn campagne voortzet, ondanks de fraudezaak waarin hij met zijn vrouw is verwikkeld. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij zijn echtgenote Penelope jarenlang betaalde voor werk dat zij niet deed. De presidentskandidaat spreekt de beschuldigingen tegen en noemt het onderzoek naar hem een politieke afrekening.

Franse media schrijven dat Fillons kansen op succes bij de presidentsverkiezingen steeds kleiner worden. De kandidaat van Les Républicains staat in de laatste peilingen achter zijn concurrenten Macron van En Marche! en Le Pen van Front National. De kopstukken die de afgelopen dagen opstapten, zouden onmisbaar zijn voor de campagne van de politicus.

Ondertussen gaat het strafrechtelijk onderzoek tegen Fillon door. De politie in Parijs doorzocht gisteren zijn huis. Zij zouden meerdere documenten hebben meegenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl