NOS NieuwsAangepast

Biefstukkoning Loetje Klinkhamer (83) overleden na val

Loetje Klinkhamer, de oprichter van biefstukrestaurant Loetje, is op 83-jarige leeftijd overleden. Gisteren nam de familie afscheid van hem in Amsterdam-Zuid. Klinkhamer overleed vorige week vrijdag nadat hij in een van zijn restaurants door een val van de trap op zijn hoofd terecht was gekomen, meldt De Telegraaf.

Loetje werd veertig jaar geleden opgericht. Toen was het nog een buurt- en biljartcafé in Amsterdam-Zuid. Mensen konden er alleen een uitsmijter of een portie kaas eten.

Loetje in zijn café

Later werd pas echt avondeten geserveerd. De biljarttafels maakten plaats voor eettafels. De biefstuk van Loetje werd een groot succes. Het geheim van de biefstuk was volgens Loetje de uitstekende ossenhaas en de Blue Bandboter waarin gebakken werd. Loetje was eerst slager in de Jordaan geweest. In 1995 droeg hij zijn biefstuk-imperium over aan zijn zoon.

In Nederland zijn twaalf Loetje-zaken. Vijf ervan zitten in Amsterdam. Daarnaast zijn er zaken in onder meer Overveen en Gorssel en over een maand opent er een vestiging in Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl