NOS SportAangepast

Kyrgios houdt Djokovic uit halve finales Acapulco

Spektakel in Acapulco: Kyrgios klopt Djokovic

De toeschouwers in Acapulco hebben waar gekregen voor hun geld tijdens de kwartfinalewedstrijd van het ATP-toernooi aldaar tussen Nick Kyrgios en Novak Djokovic. En dat had niet alleen met de verrassende uitslag te maken: 7-6(9), 7-5.

De twee maakten er een tennisspektakel van en dat was vooral aan de 21-jarige Australiër te danken. Met 25 aces gaf hij de nummer twee van de wereld geen schijn van kans in zijn servicebeurten.

Een tiebreak moest dan ook uitkomst bieden in de eerste set. Daarin sloeg Kyrgios, die nog niet eerder tegen Djokovic speelde, op 10-9 toe. In de tweede set bleek één break van de nummer zeventien van de wereldranglijst op de service van Djokovic voldoende voor de beslissing in de partij.

Novak Djokovic

Querrey, Cilic en Murray

Kyrgios, als zesde geplaatst in de Mexicaanse kustplaats, treft in de halve finales Sam Querrey. De Amerikaan was verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Oostenrijker Dominic Thiem, de nummer vier van de plaatsingslijst. In de andere halve finale staan de Kroaat Marin Cilic en de Spanjaard Rafael Nadal tegenover elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl