Wout Poels
NOS WielrennenAangepast

Poels: Parijs-Nice missen is zuur, op naar de volgende koers

Een zware domper, zo noemt Wout Poels zijn afmelding voor Parijs-Nice. De Nederlander zou daar als kopman van Team Sky aan de start staan. "Ik had er erg naar uitgekeken, want ik voelde me goed. Dat maakt het extra zuur", reageert de renner.

Zijn rechterknie is de boosdoener. "Het vervelende is dat ik eigenlijk niet weet waar het vandaan komt", vertelt Poels in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken. "In de laatste twee ritten van de Ruta del Sol (waar hij als vierde eindigde, red.) kreeg ik er last van en het bleef maar terugkomen."

In Parijs-Nice hoopte Poels op een goede eindklassering, maar daar kan nu dus een streep door. "Soms heb je hoogtepunten en soms dieptepunten", relativeert de 29-jarige Limburger. "Op naar de volgende koers."

En dus laat hij zich elke dag behandelen door de fysiotherapeut. "Hopelijk mis ik alleen Parijs-Nice, dan heeft het voor de rest geen invloed op mijn voorjaar. Ik hoop over drie weken de Ronde van Catalonië te rijden", aldus Poels, die een jaar terug nog een etappe won in Spanje.

Wout Poels krijgt de kussen in Catalonië

Kopman in klassiekers en in Zwitserland

Daarna beginnen de voorjaarsklassiekers, waarin de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik van vorig jaar opnieuw een hoofdrol wil spelen. "En in de Ronde van Zwitserland ben ik normaal gesproken ook de kopman."

Als het aan de meesterknecht van Tourwinnaar Chris Froome zelf had gelegen, zou hij in zijn derde jaar bij Sky als kopman aan de start hebben gestaan bij de Giro of Vuelta, maar daar dacht de ploegleiding anders over. "Dat is ook het enige nadeel aan het rijden voor een grote ploeg als Sky."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl