NOS SchaatsenAangepast

Schaatsen is leuk, maar Kramer vindt winnen nog leuker

Zon, sneeuw, kou en het Vikingschip als decor. Het internationale schaatspeloton is neergestreken in Hamar, waar dit weekend de WK allround op het programma staan. Sven Kramer, de titelverdediger, kan op het Noorse ijs voor de negende keer in zijn carrière wereldkampioen worden.

Kramer: schaatsen is leuk, winnen nog leuker

"Het is een fantastische sport en ik hoef me niet extra op te peppen voor die negende titel", vertelt de 30-jarige Kramer. "Ik vind het superleuk om te doen en het gaat nu goed. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen en normaal gezien zou het met deze vorm goed moeten komen."

Concurrentie

Kramer maakte donderdag ook bekend dat hij de wereldbekerfinale dit seizoen laat schieten. "Als je ouder wordt, moet je ook keuzes maken", legt Kramer uit. "Ik ben inmiddels 30 jaar en ik doe dit al bijna 12 jaar. Het gaat nu beter dan ooit en dat wil ik graag koesteren."

Toch verwacht de titelverdediger ook nog wat concurrentie, onder meer van de Noor Sverre Lunde Pedersen, de Belg Bart Swings en landgenoot Jan Blokhuijsen. "De fouten liggen in een klein hoekje", aldus Kramer. "Er is altijd concurrentie, maar ik wil winnen. En het liefst ook nog vier mooie afstanden rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl