Hallepoort dicht door incident met gasflessen
NOS NieuwsAangepast

Verdachte gasflessen in auto in Brussel blijken onschadelijk

In Brussel is de bestuurder van een auto met gasflessen gearresteerd. Dat gebeurde nadat hij een paar keer op hoge snelheid door rood was gereden, iets ten zuiden van het centrum van de stad, op de grens met de gemeente Sint-Gillis. Uit onderzoek bleek later dat de gasflessen niet gevaarlijk waren.

De burgemeester van die Brusselse gemeente noemde de bestuurder een geradicaliseerde man. Volgens Belgische media is hij veroordeeld tot vijf jaar voorwaardelijk wegens lidmaatschap van een terroristisch netwerk.

De politie zette de achtervolging in toen hij een paar keer door rood was gereden. Vlak bij het metrostation Hallepoort aan de Waterloolaan werd de bestuurder gedwongen te stoppen.

Toen de auto werd doorzocht, ontdekte de politie gasflessen en werden onmiddellijk versterking en de explosievenopruimingsdienst opgeroepen. Kort daarna werden kleine ontploffingen gehoord, maar die hadden volgens de politie te maken met het openen ven de kofferbak.

Leeg

Een politiechef zei tegen VTM Nieuws dat de man eerst weigerde de kofferbak te openen. Later bleek dat er twee gasflessen in lagen, waarvan één leeg was. De twee waren niet met draden aan elkaar verbonden.

De bestuurder wordt volgens het OM verhoord. "Het is absoluut voorbarig om te constateren dat de bestuurder criminele bedoelingen heeft of zou gehad hebben. Alle speculaties in die zin zijn voorbarig", zei een woordvoerder.

Uit voorzorg werd de omgeving afgezet en ontruimd. De metro bleef wel rijden, maar stopte een paar uur niet bij Hallepoort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl