Wout Poels
NOS WielrennenAangepast

Knieblessure houdt Poels uit Parijs-Nice

Wout Poels verschijnt komende zondag niet aan de start van Parijs-Nice. De 29-jarige Limburger van Sky heeft last van een lichte knieblessure. Hij vindt het daarom handiger nu rust te nemen, zo liet Poels donderdag via Twitter weten.

Na zijn goede optreden in het vorige wielerseizoen, met onder meer de winst in Luik-Bastenaken-Luik, mocht Poels dit jaar uitzien naar meer werk als kopman van Sky. Parijs-Nice zou een van de koersen worden waarin hij de belangrijkste man van de Britse wielerploeg zou zijn. Dat gaat nu dus niet door.

Henao en Van Poppel wel aan de start

Bij afwezigheid van Poels, is Sergio Henao de kopman van Sky. De Colombiaan moet ervoor zorgen dat de eindzege net als vorig jaar voor de ploeg van Dave Brailsford is. Toen bracht Geraint Thomas, dit jaar niet in actie in Parijs-Nice, de gele leiderstrui naar huis.

Danny van Poppel, de andere Nederlander in dienst van Sky, moet in Parijs-Nice voor sprintsucces zorgen in de vlakke ritten.

Boom ook niet naar 'de Zon'

Lotto-Jumbo moet het in Parijs-Nice stellen zonder Lars Boom. Hij kwam zaterdag ten val in de Omloop Het Nieuwsblad en krijgt extra dagen rust. Boom rijdt nu in plaats van de 'Koers naar de Zon' de Tirreno-Adriatico. Robert Gesink is daar de kopman namens Lotto-Jumbo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl