Gigi Hadid op de cover van de eerste Arabische editie van Vogue
NOS NieuwsAangepast

Topmodel Gigi Hadid met sluier op cover eerste Arabische Vogue

Het Amerikaanse model Gigi Hadid staat op de cover van de eerste Arabische editie van het modetijdschrift Vogue. Op de zwart-wit-coverfoto draagt het 21-jarige topmodel een sluier die haar Arabische roots symboliseert.

Op Instagram schrijft Hadid dat de cover veel voor haar betekent. "Het mooie aan internationale edities van Vogue is dat we als een modegemeenschap verschillende culturen kunnen vieren en met de wereld kunnen delen." Ze is zelf ook een mengelmoes van verschillende culturen; ze heeft een Palestijns-Amerikaanse vader en een van oorsprong Nederlandse moeder.

Er zijn twee verschillende coverfoto's gemaakt, een voor de Engelstalige editie en een voor de Arabische. Op allebei draagt Hadid een rijkversierde hoofddoek die vooral haar half-Palestijnse afkomst benadrukt.

Logische keuze

Volgens de Saudische prinses Deena Aljuhani Abdulaziz, hoofdredactrice van de Arabische editie, was de keuze voor Hadid op de cover een logische. "Er is geen beter gezicht dan dat van Gigi om de Arabische editie te introduceren. Ze is een model dat de ondernemende en dynamische generatie van morgen vertegenwoordigt."

Het is de 22ste editie van de Engelstalige Vogue, de Arabische is de eerste. Zondag komt de Arabische editie uit in Saudi-Arabië, Bahrein, Qatar, Koeweit, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl