NOS SportAangepast

Haase beleeft primeur met bereiken halve finales Dubai

Haase bereikt halve finales in Dubai

Robin Haase heeft in Dubai voor de dertiende keer de halve finales van een ATP-toernooi bereikt. Het is de eerste keer dat hij dat doet bij een hoog aangeschreven evenement uit de 500 series.

Na Denis Istomin en wereldtopper Tomas Berdych bond Haase ook Damir Dzumhur aan de zegekar: 6-2, 4-6, 6-4. De Bosniër was eerder deze week nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Stan Wawrinka.

Vreemde wedstrijd

Het was een vreemde wedstrijd op het centrecourt in Dubai. Tot aan 1-2 in de tweede set domineerde Haase en had hij maar een punt verloren op eigen opslag. Opeens werd hij gebroken en vanaf dat moment sloop de twijfel in zijn spel.

Haase kwam wel terug tot 4-4, kreeg een virtueel matchpoint (breakpoint), maar sloeg niet toe en verloor een game later de set. Het laatste bedrijf begon met drie breaks op rij. Twee daarvan waren voor Haase en die voorsprong gaf hij niet meer weg. Hij kreeg zelfs weer iets van zijn flair uit de eerste set terug.

Door zijn plaats in de halve finales, waarin hij uitkomt tegen Fernando Verdasco, zal Haase de top-50 binnendringen. Zijn hoogste positie op de wereldranglijst is 33ste in juli 2012.

Wrang genoeg speelt Haase zijn halve finale morgen precies een jaar nadat zijn vriend en miljonair Koen Everink werd vermoord. Zijn coach destijds is nog altijd hoofdverdachte in die zaak.

Murray zit er nog in, Federer niet meer

Aan de andere kant van het schema in Dubai zit Andy Murray. Roger Federer werd gisteravond verrassend uitgeschakeld.

Bizarre nederlaag Federer tegen Russische qualifier

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl