Sybrand Buma
NOS NieuwsAangepast

Buma: VVD toont arrogantie van de macht

CDA-lijsttrekker Buma neemt in scherpe woorden afstand van de VVD. Volgens hem toont het niveau van de campagne van de VVD de arrogantie van de macht aan.

VVD-staatssecretaris Wiebes vroeg zich vanochtend in De Telegraaf af "wat het CDA in Jezusnaam aan het herstel heeft bijgedragen". Volgens hem stond het CDA alleen maar kritiek "in de microfoon te krijsen", terwijl de VVD in het kabinet de crisis aanpakte. Wiebes moet lachen om de stelling dat het CDA de grootste kan worden.

Buma zegt nu dat deze verkiezingen gaan over de veranderingen die nodig zijn voor een beter Nederland. "Onafhankelijke controle is een kernwaarde van onze democratie". Hij vindt dat dat haarscherp duidelijk is geworden "rondom de grote problemen bij de Belastingdienst, de positie van zzp'ers en het ministerie van Veiligheid en Justitie dat door de VVD gerund werd als een partijkantoor".

VVD-lijsttrekker Rutte reageerde bij BNR laconiek op de aanvaring tussen Wiebes en Buma. "Volgens mij heeft Wiebes een feitelijke constatering gedaan. Verder kiest ieder zijn eigen woorden". Rutte voegde eraan toe dat campagne voor 95 procent moet gaan over je eigen ideeën.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl