NOS SportAangepast

Dit keer heeft Djokovic wel langere adem dan Del Potro

Djokovic heeft langere adem dan Del Potro

Novak Djokovic heeft met de nodige moeite de kwartfinales van het hardcourttoernooi in het Mexicaanse Acapulco bereikt. Rafael Nadal haalde een stuk eenvoudiger de laatste acht: hij verloor maar twee games.

Djokovic, de Servische nummer twee van de wereld, kwam tegen Juan Martin del Potro met de schrik vrij: 4-6, 6-4, 6-4. De Argentijn plaatste in de derde set op 3-3 een break. Del Potro kon echter niet doordrukken en Djokovic kwam weer langszij.

Nachtwerk

Met een lovegame eroverheen deelde de Serviër een tweede flinke dreun uit en in de tiende game - om 01.00 uur in de nacht - werd de vermoeide Del Potro vlot gekraakt.

"Het was heel, heel spannend. Ongelooflijk dat het stadion op dit tijdstip nog helemaal vol zit. Bedankt allemaal voor jullie aanwezigheid", zei Djokovic na afloop. Zijn volgende tegenstander is Nick Kyrgios.

Vorig jaar leed Djokovic nog een pijnlijke nederlaag tegen Del Potro in de eerste ronde van de Olympische Spelen in Rio. Ook toen was het een zeer spannende wedstrijd met twee tiebreaks.

Olympisch goud ontbreekt nog op het indrukwekkende palmares van Djokovic. Zijn droom moest dus weer vier jaar de kast in. De Serviër verliet de baan destijds in tranen.

Novak Djokovic is aangeslagen na zijn nederlaag in Rio

Nadal behield zijn ongeslagen status in Acapulco. En hoe. In 66 minuten was de Spanjaard klaar met Paolo Lorenzi: 6-1, 6-1. Hij brak de Italiaan vijf keer en verloor slechts vijf punten op zijn eigen opslag. In de volgende ronde wacht het Japanse talent Yoshihito Nishioka.

In 2005 en 2013 speelde Nadal ook in Acapulco en beide keren ging hij er met de titel vandoor. Toen werd er echter nog op gravel gespeeld in plaats van hardcourt.

'Big Four'

Ook de twee andere leden van de 'Big Four', die naast Djokovic en Nadal bestaat uit Roger Federer en Andy Murray, zijn weer terug op de ATP Tour, maar dan in Dubai.

Murray en Robin Haase staan daar in de kwartfinales, maar Federer leed gisteravond - ondanks drie matchpoints - een verrassende nederlaag tegen Jevgeny Donskoj.

Bizarre nederlaag Federer tegen Russische qualifier

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl