NOS VoetbalAangepast

Van den Brom: aan onze stand verplicht finale te halen

Van den Brom: aan onze stand verplicht finale te halen

"We willen het beter doen dan vorig seizoen. Op dit moment zijn we net zo ver. Nu willen we graag de finale halen.” AZ-trainer John van den Brom windt er geen doekjes om: zijn ploeg staat vanavond in het bekertoernooi tot op het bot gemotiveerd aan de aftrap van de halve eindstrijd tegen eerstedivisionist SC Cambuur.

De coach heeft in de voorbereiding in ieder geval niets aan het toeval overgelaten. Bij wijze van uitzondering hebben de Alkmaarders zich de afgelopen dagen van de buitenwereld afgesloten om in alle rust naar het duel met de Friezen, die eerder in het toernooi verrassend Ajax en FC Utrecht uitschakelden, te kunnen toewerken. De nacht voor de wedstrijd werd bovendien in een hotel in Bergen doorgebracht.

Het mini-trainingskamp lijkt illustratief voor de druk die inmiddels in Alkmaar gevoeld wordt na een serie tegenvallers. In de Europa League werd AZ vernederd door Olympique Lyon en in de competitie stapelden de verliespunten zich de laatste weken in hoog tempo op. "Je hebt nooit extra druk naar wedstrijden toe, vind ik", riposteert Van den Brom. "Het gaat erom wat je jezelf oplegt."

Uitwissen

"Het doel is bekend. We spelen thuis. Tegen Cambuur. Alle respect voor de tegenstander. We hebben een aantal wedstrijden van ze bekeken en een heel goed beeld van ze gekregen. Wat dat betreft vormen ze geen verrassing voor ons. Maar wij zijn het aan onze stand verplicht - niets meer en niets minder - om die finale daadwerkelijk te gaan halen. En daarmee kun je - want zo werkt het ook in het voetbal - hetgeen wat er tegen Lyon gebeurd is, makkelijker uitwissen."

AZ-doelman Tim Krul baalt na weer een tegentreffer

Vele ogen zullen richting keeper Tim Krul gaan. De achtvoudig international kwam pas kort voor het verstrijken van de winterse transferperiode de Alkmaarse gelederen versterken, maar heeft nog niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. De 28-jarige Hagenaar kreeg in korte tijd zelfs de ene na de andere treffer om de oren en ging daarbij lang niet altijd vrijuit.

Van den Brom neemt de man die Sergio Rochet uit het AZ-doel heeft verdreven, echter in bescherming. "Ik ben nog altijd heel blij met Tim. Als je puur kijkt naar de goals die we tegen hebben gekregen, is het heel makkelijk om te zeggen: oké, we hebben er niet goed aan gedaan. Aan de andere kant: hij heeft er nu vijf of zes gekeept, waarvan vier topwedstrijden. Als team hebben wij ontzettend veel moeite gehad om daarin resultaat te halen. En Tim is daar gewoon onderdeel van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl