Derk Krol doet aangifte tegen de politie
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Getaserde Amersfoorter doet aangifte tegen politie

De politie heeft in Amersfoort vannacht een onschuldige man tegen de grond gewerkt met een stroomstootwapen. De Amersfoorter doet aangifte tegen de politie, meldt RTV Utrecht.

De politie kwam naar zijn flat na een melding over een man met lang haar en een mes die voor een bedreigende situatie zou zorgen. Amersfoorter Derk Krol liep op de gang toen hij een van de agenten tegenkwam.

Volgens Krol schreeuwde de agent dat hij op zijn buik moest gaan liggen, maar weigerde hij dat omdat hij niets had misdaan. Toen hij zijn sleutels uit zijn broekzak wilde halen, werd hij getaserd.

Excuses

De politie heeft Krol excuses aangeboden, maar benadrukt dat er juist gehandeld is. Volgens een woordvoerder is er een goede inschatting gemaakt, gegeven de situatie op dat moment.

"Vroeger hadden we het vuurwapen in de hand genomen, nu hebben we de taser. Je kunt je ook afvragen: als hij direct had geluisterd naar de agent die hem aansprak, had die zijn taser wellicht niet ingezet", aldus de woordvoerder.

Arm gebroken

Krol laat het er niet bij zitten en zet de aangifte door. Hij stelt dat hij door de hardhandige aanhouding zijn arm heeft gebroken.

"Die agent had kunnen weten dat ik het niet was. Bovendien stond ik met mijn handen omhoog."

Advertentie via Ster.nl