Babiche Roof namens de vrouwen van Telstar
NOS Voetbal

Vrouwen van Telstar zoeken hun heil onder de vlag van Alkmaar

Het vrouwenteam van Telstar verhuist naar Alkmaar en gaat verder als vv Alkmaar. De trainingen werden sinds dit seizoen al in Alkmaar afgewerkt en ook de academie voor voetbalsters, het kantoor en de fysioruimtes bevonden zich al in Alkmaar. De wedstrijden werden echter in het IJmond-stadion in Velsen-Zuid gespeeld.

"De reden voor de volledige omslag is niet alleen logistiek, maar ook strategisch van aard", valt te lezen in een persbericht van Telstar. "De kansen die de gemeente Alkmaar het vrouwenvoetbal wil bieden geven een belangrijke impuls aan dit besluit."

Alkmaar terug in eredivisie

De beoogde nieuwe locatie van vv Alkmaar is het voetbalcomplex van de Alkmaarse amateurclub AFC ‘34. Na overleg met de gemeente en AFC '34 is besloten dit complex voor het begin van het seizoen 2017/2018 grondig te vernieuwen. Er komen onder meer nieuwe kleedkamers en een nieuwe overdekte tribune.

Het vrouwenteam van Telstar is sinds 2011 actief op het hoogste niveau, de eredivisie. De grote buur uit Alkmaar, AZ, hief in 2011 na vier succesvolle jaren, met drie landstitels en één KNVB-beker, het vrouwenteam juist op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl