Collega's branden een kaarsje voor Corrie
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Rabobank rouwt om vermoorde Corrie

Op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht hebben meer dan honderd collega's vanochtend een bijeenkomst bezocht om hun collega Corrie te herdenken.

De 41-jarige vrouw uit Soest, moeder van twee dochters, werkte twintig jaar bij de bank. Gisterochtend werd ze neergestoken toen ze vlak bij het hoofdkantoor de straat overstak en op een man botste die daar rende. Ze overleed later op de dag aan haar verwondingen.

Bronnen melden aan RTV Utrecht dat de vrouw waarschijnlijk op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. De twee zouden geen bekenden van elkaar zijn.

Intens verdrietig

Onwerkelijk, schokkend en intens verdrietig, noemt Rabobank-woordvoerder Hendrik Jan Eijpe de sfeer op het hoofdkantoor. Volgens hem kunnen de collega's van Corrie het nieuws nauwelijks bevatten.

De afgelopen 24 uur is er veel gebeurd in de 'Verrekijker' aan de Croeselaan. Eijpe: "Collega's hadden de politie en de afzetlinten gezien. Ze wisten dat er iets ernstigs aan de hand was, maar pas wat later werd duidelijk dat het slachtoffer bij Rabobank werkte."

Via de Arbodienst is psychologische hulp aangeboden aan het personeel. "Ook hebben we een bericht op intranet gezet en medewerkers zoveel mogelijk geïnformeerd over de gebeurtenissen", zegt de woordvoerder. Toen tegen de avond bekend werd dat Corrie het ondanks een operatie in het ziekenhuis niet had gered, heeft de bank een crisisteam geformeerd.

Vlag halfstok

Bij de speciale bijeenkomst vanochtend waren naast directe collega's ook de bestuursvoorzitter en de leidinggevende van Corrie aanwezig. Sommige collega's kwamen terug van vakantie. "Vandaag is een dag om elkaar op te zoeken en stil te staan bij wat er is gebeurd", aldus de woordvoerder op RTV Utrecht.

De aanwezigen hielden een minuut stilte. Ook hangt de vlag halfstok. In de hal van het hoofdkantoor is een condoleanceregister geopend, waarin tal van steunbetuigingen zijn achtergelaten. Buiten zijn bloemen gelegd bij een foto van Corrie.

Over de achtergrond van de steekpartij is nog niets bekend. De vermoedelijke dader, een 31-jarige man, zit in beperking, wat inhoudt dat hij alleen met zijn advocaat mag spreken.

Advertentie via Ster.nl