Rafael Nadal in actie tijdens zijn partij tegen Mischa Zverev in Acapulco
NOS SportAangepast

Succesvolle terugkeer Nadal ondanks ingetapete knie en coachperikelen

Rafael Nadal heeft ogenschijnlijk een probleemloze rentree gemaakt in het tenniscircuit. De Spanjaard versloeg in Acapulco de Duitser Mischa Zverev in de eerste ronde met 6-4, 6-3.

Nadal kwam eind januari in de verloren finale van de Australian Open voor het laatst in actie en moest daarna herstellen van die inspanningen. Hij meldde zich om die reden ook af voor het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.

Nog niet topfit

Op het Mexicaanse hardcourttoernooi speelde hij als voorzorgsmaatregel de hele wedstrijd met een ingetapete knie. "Het gaat goed met de knie", benadrukte de Spanjaard na zijn overwinning. "Daarom ben ik blij dat ik deze maand heb gekozen om op hardcourt te spelen."

Toni moet doen waar hij zich het fijnst bij voelt. Ik voel me er goed bij.

Rafael Nadal over zijn oom Toni Nadal, die na dit seizoen afzwaait als zijn coach

Nadal reageerde ook voor het eerst op het nieuws dat zijn 'oom Toni' Nadal na dit seizoen afzwaait als zijn coach. Toni Nadal maakte dit, tot verrassing van zijn neefje en diens management, een aantal weken geleden bekend.

"Toni staat helemaal vrij in zijn keuzes, zo is het altijd geweest. Hij moet doen waar hij zich het fijnst bij voelt. Ik voel me er oké bij", aldus Nadal.

Rafael en Toni Nadal vorig jaar tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro

"Toni heeft gezegd dat zijn prioriteiten steeds meer ergens anders komen te liggen, zoals de academie (op Mallorca, red.) en zijn familie."

Rafael Nadal wordt op dit moment ook gecoacht door landgenoten Carlos Moyá en Francisco Roig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl