NOS SportAangepast

KNGU is benieuwd naar de plannen van Van Gelder

De turnbond zit met veel vragen over Yuri van Gelder. De 33-jarige ringenspecialist heeft aangegeven door te willen gaan met turnen, maar niet waar hij gaat trainen en met welke coach. In ieder geval niet met Bram van Bokhoven.

KNGU is benieuwd naar de plannen van Van Gelder

Van Bokhoven was de coach van Van Gelder bij de Spelen in Rio en stuurde zijn pupil daar nog voor de ringenfinale naar huis, omdat Van Gelder zich niet aan de regels hield. Nu is Van Bokhoven bondscoach van de mannen en hij heeft Van Gelder niet opgenomen in de trainingsgroep van de KNGU richting de Spelen van Tokio.

"Hij zit in het specialistenteam", zegt Van Bokhoven. "Ik heb hem uitgenodigd om zijn plan en ambities voor de cyclus helder op papier te zetten. Waar hij traint, hoe en met wie. Op basis daarvan bepalen wij of hij inzetbaar is binnen het teamtraject."

Theatershows en clinics

Dat teamtraject is de leidraad voor kwalificatie voor de Spelen in Tokio, want daar wil Nederland in de landenwedstrijd de finale halen. Dat is een hogere ambitie dan individueel medailles winnen, waar Van Gelder, als lid van het specialistenteam, om de hoek komt kijken.

Sinds Rio heeft Van Gelder echter geen wedstrijd meer geturnd. De Brabander traint wel voor zichzelf, maar houdt zich voornamelijk bezig met theatershows en clinics.

Het lijkt erop dat Van Gelder met zijn plannen en ambities van goede huize moet komen om onderdeel te worden van het teamtraject. "Het is mijn taak als bondscoach om Yuri's plannen te beoordelen op haalbaarheid en niveau", aldus Van Bokhoven.

Van Gelder heeft vooralsnog niet gereageerd op het verzoek van Van Bokhoven en was ook niet bereikbaar voor commentaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl