NOS Voetbal

Bus in blubber, geen friet en ook nog geen bekervoetbal

Ze hadden zich er in Lotte (14.000 inwoners) zo op verheugd: de kwartfinale in de DFB Pokal tegen Borussia Dortmund. Maar het werd eigenlijk een dag om gauw te vergeten.

Allereerst kwam de bus van Borussia vast te zitten. De chauffeur was op weg naar het spelershotel toen de bus door een manoeuvre in een zachte akker wegzakte. Een boer moest met zijn tractor de bus weer op weg helpen. De sterren van Dortmund merkten er overigens weinig van: zij zaten nog niet in de bus.

Vervolgens werden de fans van Lotte bij aankomst in het stadion teleurgesteld. Omdat de televisiewagens zo veel elektriciteit nodig hebben, moesten de frituurpannen onverhoopt uitgeschakeld blijven. Keine Pommes frites.

Maar de allergrootste domper kwam drie kwartier voor de aftrap. De scheidsrechter besloot het duel af te gelasten. Er was te veel sneeuw gevallen om fatsoenlijk te kunnen voetballen.

Een voordeel: het sprookje van SF Lotte duurt dus nog even voort. Want de club die uitkomt op het twee na hoogste niveau en achtereenvolgens Werder Bremen, Bayer Leverkusen en 1860 München uitschakelde, zit na vanavond nog gewoon in de beker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl