Deze vrouw komt bij van de schrik
NOS NieuwsAangepast

Praalwagen rijdt in op carnavalspubliek in Rio, 20 gewonden

In Rio de Janeiro zijn bij het carnaval twintig mensen gewond geraakt toen een praalwagen inreed op het publiek. Drie van hen zijn zwaargewond.

Het ongeluk gebeurde aan het begin van de finale van de beste sambascholen. De bestuurder van de wagen verloor de macht over het stuur, omdat het glad was door de regen. Hij reed in op het publiek dat achter hekken stond te kijken naar de parade. Een aantal mensen kwam klem te zitten tussen de wagen en de hekken.

Daarna gleed de wagen plotseling door naar de andere kant van de straat waar ook mensen stonden. De optocht werd tijdelijk stilgelegd, maar nadat de gewonden naar het ziekenhuis waren gebracht, ging de parade weer verder.

  • Reuters
    Praalwagen rijdt in op publiek
  • Reuters
    Hulpverleners helpen een man die gewond raakte

De politie gaat het incident onderzoeken. "De bestuurder van de wagen voegde zich bij de rest van de sambaschool en is toen vertrokken. Zijn identiteit is bij ons bekend en hij zal worden verhoord", zegt de politie in Rio.

De finale van de sambascholen is het hoogtepunt van het carnaval in Rio. Twaalf scholen, met elk met meer dan 3000 dansers en muzikanten, strijden om de prijs van beste sambaschool van 2017.

In totaal keken zo'n 70.000 mensen naar de parade, maar alleen de mensen die aan het begin van de optocht stonden, kregen iets mee van het ongeluk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl