De slachtoffers Fourkour en Bendalla
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Twintig jaar cel in hoger beroep voor dubbele moord

Geert G. heeft in hoger beroep een celstraf van twintig jaar gekregen voor het medeplegen van een dubbele moord in een henneploods in Venray. Eerder werd G. door de rechtbank tot dertig jaar veroordeeld wegens betrokkenheid bij de dubbele moord, meldt 1Limburg.

De twee slachtoffers, Karim Fourkour en Fouad Bendella, waren in mei 2006 binnengedrongen in de hennepkwekerij van Geert G. en zijn compagnon Lau Geeraets. Ze werden betrapt en van dichtbij door het hoofd geschoten.

G. is volgens het gerechtshof samen met Lau Geeraets verantwoordelijk voor de dood van de twee.

Minder mild

Geeraets werd twee jaar geleden tot levenslang veroordeeld omdat hij degene was die de trekker overhaalde. Een dag na het vonnis pleegde hij zelfmoord in zijn cel. G. kreeg dertig jaar. Het Openbaar Ministerie vond het destijds voor G. pleiten dat hij onder meer had aangewezen waar de twee slachtoffers begraven lagen.

In hoger beroep was het OM minder mild. Dat G. niet zelf schoot, was voor het Openbaar Ministerie geen reden om hem in de strafeis te ontzien. "Dat G. niet geschoten heeft, maakt niets uit. De verdachte was zelf betrokken bij de wietteelt. Hij was een onmisbare schakel. Voor, tijdens en erna vervulde hij een belangrijke rol." Daarom eiste het Openbaar Ministerie in hoger beroep een celstraf van 25 jaar.

Verantwoordelijk
Het gerechtshof ging daar deels in mee. De rechters houden G. wel verantwoordelijk voor de dood van Bendella en Fourkour, maar menen dat hij handelde op aanwijzing van Geeraets. "G. werd als het ware meegenomen in diens plan om de slachtoffers dood te schieten." Daarom veroordeelt het hof G. niet voor het medeplegen van moord, maar voor het medeplegen van doodslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl