Het voormalige hoofdkantoor van de Luchtmacht in Den Haag
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Voormalig hoofdkantoor Luchtmacht te koop

Het voormalige hoofdkantoor van de Koninklijke Luchtmacht in Den Haag staat te koop. Belangstellenden kunnen al inschrijven, maar pas volgende maand worden de voorwaarden bekend die de gemeente Den Haag eraan stelt.

Het zijn twee kantoorpanden met in totaal 41.740 vierkante meter vloeroppervlak. Een woordvoerder wil geen vraagprijs noemen. "Anders weten de kopers de waarde van het gebouw al, en krijgen we nooit een bod dat veel hoger ligt", zegt een woordvoerder tegen Omroep West.

Tot 11 mei kan er geboden worden. Het complex gaat niet tegen elke prijs weg. "Anders verpesten we de markt."

Eisenpakket

Wie het complex wil kopen moet rekening houden met een "nota van uitgangspunten" van de gemeente. Daarin staat wat er met de locatie mag en kan gebeuren. Het eisenpakket wordt half maart bekend gemaakt.

In elk geval moet de koper aantonen ervaring te hebben met projecten van dezelfde omvang en complexiteit.

Defensie al weg

Defensie zat tot halverwege 2013 in de panden op het bedrijventerrein Binckhorst. Toen het complex leeg kwam te staan, was het door de crisis onverkoopbaar. De gemeente Den Haag moest plannen afblazen om de wijk opnieuw in te richten met woningen en bedrijven. De gemeente heeft nu nieuwe plannen met de Binckhorst.

Advertentie via Ster.nl