Mensen in Santiago staan in de rij voor drinkwater
NOS NieuwsAangepast

Miljoenen zonder drinkwater na zware regenval in Chili

In de Chileense hoofdstad Santiago zitten miljoenen mensen zonder drinkwater. Het is een gevolg van de zware regenval van de afgelopen dagen. Daardoor zijn rivieren overstroomd en modderstromen op gang gekomen.

Het water van de grote rivier Maipo is vervuild geraakt, waardoor de waterbedrijven de voorzieningen moesten afsluiten. Doordat er nog steeds veel regen valt, is het ook moeilijk om het probleem op te lossen. In Santiago zouden nu meer dan 4 miljoen mensen geen drinkwater hebben.

Afgelopen weekend kwamen drie mensen om het leven door de overstromingen; negentien mensen zijn nog vermist. Ook is een bergdorp met 400 inwoners afgesloten van de buitenwereld.

Overstromingen, modderstromen en vervuild drinkwater door regenval Chili

De hulpdiensten hebben moeite om de schade te herstellen. Er zijn wegen afgesloten door stapels rotsblokken. Huizen zijn volgelopen met modder. Veel bedrijven en scholen zijn voorlopig gesloten.

Het is nu zomer in Chili; dat het in deze periode zo hard regent, is uitzonderlijk. Het volgt bovendien op een periode van droogte, wat de problemen vergroot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl