De ontsnapte crimineel Mustapha Iken
NOS NieuwsAangepast

Belgische crimineel ontsnapt met ladder, is nog spoorloos

Met een ladder en wat hulp van vrienden is gisteren een gevangene ontsnapt in Lantin, bij Luik. Het gaat om de 30-jarige Mustapha Iken, die voor meer dan zestig criminele feiten is veroordeeld en een straf van tien jaar moet uitzitten voor gewapende bankovervallen.

De man was gistermiddag samen met veel andere gedetineerden op het buitenterrein van de gevangenis aan het luchten. Handlangers knipten een gat in de omheining en gooiden een touwladder over de muur van de gevangenis.

Ter afleiding hadden ze eerst al enkele auto's in brand gestoken, zodat de politie daar op af zou gaan. De gedetineerde kon vervolgens razendsnel via de ladder en het opengeknipte hek ontsnappen. Hij stapte in een vluchtauto samen met zijn handlangers en reed weg.

Spoorloos

Internationaal is groot alarm geslagen, maar vooralsnog zijn de mannen spoorloos. Volgens de Belgische politie is Iken een Belg van Marokkaanse afkomst, 1.70 meter lang en atletisch gebouwd. Hij is gevaarlijk en heeft mogelijk een vuurwapen.

Een aantal jaren geleden waren er in België vaker spectaculaire ontsnappingen uit gevangenissen. Zo zijn er verschillende keren gevangenen uitgebroken met behulp van een helikopter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl