NOS VoetbalAangepast

Jonker verlaat Arsenal en wordt trainer van Wolfsburg

Jonker: we moeten een klein probleem oplossen

Andries Jonker wordt de nieuwe coach van VfL Wolfsburg. De 54-jarige Nederlander heeft een contract getekend tot het einde van volgend seizoen. Hij wordt vandaag gepresenteerd en zal direct daarna zijn eerste training leiden.

Jonker komt over van Arsenal, waar hij sinds 2014 hoofd jeugdopleidingen was.

Arsenal-manager Arsène Wenger en Andries Jonker

In Duitsland geniet de voormalig coach van Jong Oranje meer bekendheid. Van 2012 tot en met 2014 was hij al assistent bij Wolfsburg en daarvoor de rechterhand van Louis van Gaal bij Bayern München. Na het ontslag van Van Gaal was Jonker zelfs even hoofdcoach in Beieren.

Arjen Robben en Andries Jonker bij Bayern München

Jonker volgt bij Wolfsburg Valérien Ismaël op. Die moest gisteren na de twaalfde competitienederlaag van het seizoen (vrijdag werd er thuis met 2-1 verloren van Werder Bremen) opstappen. De club van Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer staat nog maar net boven de degradatiestreep.

Expert in tactiek

Olaf Rebbe, directeur van Wolfsburg, is blij met de komst van Jonker. "Hij kent de club en heeft ook na zijn vertrek naar Arsenal contact met ons gehouden. Andries is een ervaren trainer en een expert op het gebied van tactiek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl