NOS SportAangepast

Vannacht in de NBA: weergaloze dunks en twee tanden in de hand

Er zijn vannacht een paar fraaie dunks gemaakt in de NBA, maar de eervolste vermelding is toch wel voor Jusuf Nurkic. De speler van Portland Trail Blazers verloor twee tanden in het duel met Toronto Raptors, gaf die aan de teamarts en speelde de wedstrijd gewoon uit.

Nurkic kreeg bij een rebound de elleboog van een tegenstander in zijn gezicht en dat kostte hem twee kronen. Tot overmaat van ramp voor de center uit Bosnië-Herzegovina ging de wedstrijd ook nog met 112-106 verloren.

Westbrook haalt weer uit

In Oklahoma behaalde Russell Westbrook zijn 29ste triple-double van het seizoen. Hij won met City Thunder met 118-110 van New Orleans Pelicans en was goed voor 41 punten, 11 rebounds en 11 assists.

Westbrook was ook verantwoordelijk voor de dunk van de wedstrijd.

De mooiste dunk van de dag werd echter in Denver gemaakt, waar de Nuggets met 98-105 op eigen veld verloren van Memphis Grizzlies.

Schrale troost voor het thuispubliek was de enkelhandige dunk van Gary Harris in het tweede kwart.

Magic Johnson brengt nog geen magie bij Los Angeles Lakers. De oud-vedette is sinds vijf dagen de nieuwe technische baas bij de Lakers, maar zijn eerste thuiswedstrijd ging verloren. San Antonio Spurs zegevierde met 119-98.

Magic en de 41ste nederlaag van de Lakers

Johnson speelde zijn hele carrière bij de Lakers en de drievoudig beste speler van de NBA behaalde in de jaren tachtig met dat team vijf kampioenschappen. 'Magic' is teruggehaald om de Lakers uit het slop te trekken.

Dit seizoen gaat het beroerder dan ooit bij de zestienvoudig kampioen. De ploeg leed tegen de Spurs zijn 41ste nederlaag van het seizoen.

Uitslagen 26 februari

Los Angeles LakersSan Antonio Spurs98-119
Milwaukee BucksPhoenix Suns100-96
Denver NuggetsMemphis Grizzlies98-105
Washington WizardsUtah Jazz92-102
Toronto RaptorsPortland Trail Blazers112-106
Detroit PistonsBoston Celtics98-104
Oklahoma City ThunderNew Orleans Pelicans118-110
Los Angeles ClippersCharlotte Hornets124-121

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl