Roma-speler Radja Nainggolan in duel met Roberto Gagliardini van Inter

AS Roma klopt Inter en verstevigt tweede plaats

AS Roma heeft met de 3-1 overwinning op Internazionale goede zaken gedaan in de strijd om plaats twee in de Serie A. Het profiteerde optimaal van de nederlaag die nummer drie Napoli zaterdag leed tegen Atalanta.

In Milaan was de eerste kans voor Roma na een koddig moment: Ivan Perisic wipte de bal op en kopte die terug naar keeper Samir Handanovic. Dat werd door de scheidsrechter beoordeeld als spelbederf. Roma kreeg een vrije trap, maar die werd niet benut. Radja Nainggolan had vlak daarna wel succes met een pegel in de bovenhoek.

Na rust drong Inter aan, maar kwam Roma op 2-0: Nainggolan vond opnieuw de hoek na een prima loopactie van Mohamed Salah. Mauro Icardi bracht in de 81ste minuut de spanning terug, maar een penalty van Diego Perotti nam die luttele minuten later weer weg.

AS Roma, dat zeven punten minder heeft dan koploper Juventus, heeft nu een gat van vijf punten geslagen met Napoli en acht met Atalanta.