Álvaro Morata viert zijn winnende treffer tegen Villarreal

Villarreal laat fortuinlijk Real Madrid ontsnappen

Real Madrid heeft met het nodige fortuin gewonnen van Villarreal. De koploper won het uitduel met 3-2, mede door een penalty die nooit gegeven had mogen worden.

Villarreal startte sterk, maar kwam pas in de tweede helft op voorsprong. Na een prima kopbal van Samu Castillejo volleerde Manu Trigueros knap raak. Nog binnen het uur werd het 2-0 toen Trigueros schitterend een gat trok waarvan Cedric Bakambu met een geplaatst schot profiteerde.

Na ruim een uur kwam Real terug via een kopbal van Gareth Bale. Arbiter Jésus Gil Manzano zag daarna een bal op de borst van Bruno Soriano voor hands aan en gaf een penalty. Die werd verzilverd door Cristiano Ronaldo, waarna Álvaro Morata de Madrilenen in de 83ste minuut alsnog naar de zege kopte.

Real Madrid houdt door de zege één punt voorsprong op Barcelona, dat eerder op de dag ook al door het oog van de naald kroop bij Atlético Madrid, en drie op Sevilla. De koploper heeft wel één wedstrijd minder gespeeld dan de achtervolgers.