NOS SchaatsenAangepast

Mulder scherpt Nederlands record aan, Verbij blijft op titelkoers

Ronald Mulder heeft zichzelf op de 500 meter in Calgary opnieuw overtroffen. Bij de WK sprint verbeterde hij net als gisteren zijn eigen Nederlands record: 34,08. "Een tiende van het wereldrecord, dat voelt wel bizar", reageert Mulder, die de derde tijd ooit reed op het Canadese ijs. Alleen de Russische wereldrecordhouder Pavel Koelizjnikov (33,98) en Jeremy Wotherspoon (34,03) waren ooit sneller.

Mulder rijdt eigen Nederlands record weer uit de boeken

Daarmee won Mulder zijn tweede 500 meter van het weekend. Kai Verbij deed ook goede zaken. De Europees kampioen sprint reed de vierde tijd in een persoonlijk record (34,25) en gaat ruim aan de leiding met nog een 1.000 meter voor de boeg.

Mulder: bizar, een tiende van het wereldrecord

Op de afsluitende 1.000 meter heeft Verbij 0,4 seconde voorsprong op de nummer twee, Ronald Mulder. De Noor Havard Lorentzen staat derde op 0,99 seconde van Verbij.

Nuis tiende

Kjeld Nuis reed juist een teleurstellende 500 meter. Door zijn 34,84 zakte hij van de vierde naar de tiende plaats. Nuis was naar Calgary gekomen om wereldkampioen te worden, maar dat doel is na drie afstanden uit het zicht verdwenen. Zaterdag reed hij wel een hele goede 1.000 meter in een Nederlands record.

De Duitser Nico Ihle reed ook geen goede 500 meter. Hij stond na twee afstanden nog tweede in het klassement, maar zakte door zijn tweede 500 meter (35,03) naar de negende plaats.

Het klassement bij de WK sprint voor mannen na de tweede 500 meter

Er komt zondag sowieso een nieuwe wereldkampioen sprint, want titelverdediger Pavel Koelizjnikov is er niet bij in Calgary. De Rus is herstellende van een liesblessure en kampt met mentale problemen na de meldoniumaffaire.

WK sprint: tweede 500 meter (m)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl