NOS SportAangepast

Tsonga en Thiem niet te stuiten, Sock krijgt titel cadeau

Jo-Wilfried Tsonga heeft een week na zijn toernooizege in Rotterdam ook het ATP-toernooi van Marseille gewonnen. De Fransman was in de finale landgenoot Lucas Pouille met 6-4, 6-4 de baas.

Tsonga en Pouille stonden één keer eerder tegenover elkaar en ook bij die ontmoeting (Monte Carlo 2016) waren de setstanden 6-4, 6-4 in het voordeel van Tsonga.

In Marseille was Tsonga ook duidelijk in het voordeel. Hij kwam op eigen service niet in de problemen en brak Pouille in beide sets een keer. Tsonga won het toernooi ook al in 2009 en 2013. In 2014 verloor hij de finale van Ernests Gulbis. Voor Tsonga is het de veertiende toernooizege in totaal.

Tsonga overklast Goffin in derde set en wint ABN Amro-toernooi

De Amerikaan Jack Sock won zonder de finale te hoeven spelen het toernooi van Delray Beach. De Canadees Milos Raonic meldde zich voor de finale af vanwege een hamstringblessure.

Voor de 26-jarige Sock is het de derde titel op de ATP-Tour, en de tweede dit jaar. Begin januari vierde hij ook al de toernooizege in Auckland.

Pas één nederlaag

Sock had nog geen set verloren dit toernooi en leed dit seizoen pas één nederlaag (tegen Tsonga op de Australian Open). Daar stonden tien zeges tegenover.

Jack Sock

Raonic, kwartfinalist op de Australian Open, speelde tien keer eerder tegen Sock en won acht keer. Sock won wel het laatste duel, in oktober in Shanghai.

Thiem gravelkoning in Rio

De Oostenrijker Dominic Thiem won het graveltoernooi in Rio de Janeiro. In de finale klopte hij Pablo Carreno Busta met 7-5, 6-4. Thiem had de drie vorige duels met de Spanjaard ook gewonnen, maar moest bij die duels wel steeds een set afstaan.

Dominic Thiem op het gravel van Rio

Ook dit keer maakte Carreno het Thiem lastig. Die maakte vooral het verschil met zijn enkelhandige backhand en lastige kickservice. Carreno verloor ondanks een break voorsprong de eerste set en in de tweede deed een belabberde opslaggame bij 4-5 hem de das om.

Carreno haalde in 2016 vier finales, won er twee en staat 24ste op de ATP-lijst. Thiem (8ste) bracht zijn totaal aan titels op acht. In 2016 won hij vier toernooien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl