Sebastian Rudy heeft Hoffenheim naast Schalke geklopt

Hoffenheim verliest terrein op Dortmund

Hoffenheim heeft voor het eerst sinds 2011 een nederlaag weten te voorkomen op bezoek bij Schalke 04. Het werd in Gelsenkirchen 1-1.

Door de remise verloor Hoffenheim op de ranglijst terrein op Borussia Dortmund, dat twee punten meer heeft en derde staat in de Bundesliga. De nummer drie van Duitsland plaatst zich ook rechtstreeks voor de Champions League.

Meer dan een punt zat er voor Hoffenheim niet in tegen Schalke, dat al na zes minuten op voorsprong kwam dankzij Alessandro Schöpf.

Tien minuten voor tijd kwamen de op de gelijkmaker jagende gasten langszij. Sebastian Rudy kopte van dichtbij de 1-1 achter doelman Ralf Fährmann. Daarmee redde de Duits international een punt voor zijn ploeg, die ondanks de twee punten achterstand op nummer drie Dortmund nog volop in de race is voor Champions League-voetbal.