NOS Nieuws

Onrust onder Indiërs na haatmoord VS

Indiase immigranten in de VS voelen zich al dagenlang onveilig. De onrust volgt op een schietpartij afgelopen woensdag in een bar in Kansas. Een 51-jarige veteraan schoot daar een Indiase ingenieur dood. "Ga terug naar je eigen land", zou de dader daarbij geroepen hebben.

Ook in India is de moord op de landgenoten voorpaginanieuws. "Waar veel Indiërs aanvankelijk nog voorstander waren van president Trump, krijgen ze nu het gevoel dat onder hem een vijandig klimaat ontstaat jegens buitenlanders", zegt correspondent Joeri Boom. Dat geldt volgens Boom ook voor Indiers die al in Amerika wonen. "Door de moord beseffen ze dat ze misschien niet voor Trump hadden moeten stemmen".

Onrust onder Indiërs na haatmoord VS

De politie in Kansas onderzoekt het motief van de schutter. Aan het onderzoek doet ook de FBI mee. De vrouw van het slachtoffer, Sunayana Dumala, roept de Amerikaanse politiek in Washington op om de bestrijding van haatmisdrijven hoger op de agenda te zetten. "Niet enkel voor mijn man, maar voor iedereen. Alle mensen van elk ras."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl