Phillip Cocu verlaat het veld van de Kuip na de nederlaag tegen Feyenoord
NOS Voetbal

Cocu: nu niet praten over de titel

Bij PSV is de nederlaag tegen Feyenoord hard aangekomen. Niet alleen door de manier waarop (doellijntechnologie), maar ook omdat het gat met de Rotterdamse koploper nu elf punten is.

"Ik zal zeker niet zeggen dat de titelstrijd open ligt, maar er zijn nog tien wedstrijden te gaan. We spelen nog tegen Ajax, laten we dat gat (zes punten, red.) eerst proberen te dichten. We moeten nu niet praten over de titel", aldus Phillip Cocu.

Cocu: we moeten nu niet meer praten over de titel

De trainer van PSV was hard in zijn oordeel over zijn eigen ploeg. Met name invaller Steven Bergwijn moest het ontgelden. "De eerste tien minuten schoten we op alle fronten tekort. Na de 1-1 kreeg Bergwijn nog een paar goeie kansen. Die bepalen uiteindelijk of je een topwedstrijd wint of verliest. Dat klinkt hard, maar zo is het gewoon."

En de tegenstander dan? "Complimenten voor Feyenoord. Ze zaten er zó agressief en kort op, we konden ons eigen spel niet spelen. En zij wel."

Verslagenheid bij Zoet

Het winnende doelpunt van Feyenoord werd toegekend op basis van doellijntechnologie. PSV-doelman Jeroen Zoet stopt een inzet op de lijn, maar bij het opstaan hield hij de bal daarna wel achter de lijn.

"Je wilt niet weten hoe ik hier sta. We moeten nu nieuwe doelen stellen", zei de doelman na afloop. "Dit is zwaar klote. Volgens mij ging er een overtreding aan vooraf. Héctor Moreno werd met ippon naar de grond gewerkt."

Zoet werkte bal zelf over lijn: je wil niet weten hoe ik hier sta

Heeft PSV verloren door de doellijntechnologie? Zoet: "Je kan stellen dat dat zo is. Anders was dit doelpunt nooit toegekend."

Daar sluit Cocu zich bij aan: "Het heeft vandaag wel de doorslag gegeven. Maar ja, als het een goal is, is het een goal. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl