Memphis Depay juicht bij de 2-0 voor Lyonnais tegen FC Metz

Glansrol Depay bij winnend Olympique Lyonnais

Memphis Depay heeft voor het eerst sinds zijn komst naar Olympique Lyonnais een belangrijke rol vertolkt voor die club. In de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Metz nam de aanvaller twee treffers voor zijn rekening en had in twee andere doelpunten een prominent aandeel.

Depay opende kort voor rust de score met een intikker. In de 53ste minuut nam hij ook de 2-0 voor zijn rekening door de doelman met een diagonaal schot kansloos te laten.

De international zag bij de 3-0 zijn voorzet via Metz-verdediger Ivan Balliu in het doel gaan en bediende twee minuten later Alexandre Lacazette voor de 4-0. Invaller Mathieu Valbuena maakte er in blessuretijd 5-0 van.

Vierde plaats

Lyonnais neemt door de zege de vierde plaats steviger in handen. Die positie lijkt ook het hoogst haalbare voor het team van trainer Bruno Genesio, dat op ruime afstand staat van de top drie: AS Monaco, Olympique Nice en Paris Saint-Germain.