Lionel Messi juicht met Neymar na zijn winnende goal voor Barcelona tegen Atlético
NOS VoetbalAangepast

Intikker Messi helpt Barcelona op valreep voorbij Atlético

FC Barcelona heeft voor de tweede keer in een maand tijd met 2-1 gewonnen bij Atlético Madrid. Op 1 februari legde het daarmee de basis voor het bereiken van de finale van de beker. Nu blijft Barcelona door de zege in het spoor van rivaal Real Madrid, dat aan kop gaat in de Spaanse competitie.

Atlético en Barcelona maakten er voor rust niet bepaald een spektakel van in Madrid. Er was voldoende strijd, maar van technisch en tactisch goed voetbal was eigenlijk nauwelijks sprake.

Afgekeurde goal

Suárez scoorde wel, maar beging daarbij een overtreding waardoor zijn treffer werd afgekeurd. Rafinha brak de ban toen een geblokt schot van Suárez voor zijn voeten viel. Het betekende voor de Braziliaanse middenvelder zijn eerste competitiegoal sinds eind oktober vorig jaar.

Verdediger Godín bracht Atlético nog langszij met een kopbal, maar in de slotfase tekende Lionel Messi met een intikker alsnog voor de 2-1 voor Barcelona.

Real Madrid boekte een fortuinlijke zege op Villarreal en blijft daarmee eerste op de ranglijst. De Madrilenen hebben een punt meer dan Barça en bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl