Dylan Groenewegen
NOS WielrennenAangepast

'Kon niet mee met Sagan, maar dat wisten we'

Hij was een van de favorieten voor de zege in Kuurne-Brussel-Kuurne, maar dan had het wel een massasprint moeten worden. En dat werd het niet. "Ik kon niet mee met Sagan en Van Avermaet", sprak een realistische Dylan Groenewegen. "Maar dat wisten we van tevoren."

Op de Oude Kwaremont versnelden de sterkste klassiekerrenners. Van Lotto-Jumbo was Lars Boom de beoogde man om mee te springen, maar hij stond opeens stil langs de kant van de weg. "Ik weet niet wat Lars precies had. Misschien last van zijn knie."

Volgens de ploeg kampte Boom nog met de naweeën van zijn val in de Omloop Het Nieuwsblad. Hij stapte halverwege samen met Maarten Wynants af.

Groenewegen: ik kon niet mee, maar dat wisten we

Groenewegen was met zijn andere ploegmaats aangewezen op achtervolgen. Maar het peloton zag de voorste groep nooit meer terug. Sagan won de sprint van een select groepje. Groenewegen kwam als achttiende over de meet.

"Ik heb meteen gezegd dat we het tempo erin moesten houden. Eerst hielpen er niet veel mee, maar op een gegeven momenten kwamen er toch een paar helpen. We kwamen nog heel dichtbij, maar toen reden de beteren weg (uit het peloton, red.) en dan weet je dat het gelopen is."

Parijs-Nice

Na een korte rustperiode is Parijs-Nice zijn volgende doel. "Daar zullen waarschijnlijk wel echte massasprints zijn. Ik heb er zin in."

Sagan na zege in Kuurne

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl