Tristan Algera legt aan voor een strafscorner

Puntenverlies Bloemendaal zonder HIL-spelers, comeback Hurley

De hoofdklasse hockey bij de mannen is hervat zonder liefst vijftien spelers die nog actief zijn in de Hockey India League. Koploper Bloemendaal miste bijvoorbeeld drie spelers en liep, toevallig of niet, direct tegen puntenverlies aan.

Bloemendaal, dat zonder de in India spelende Florian Fuchs, Emmanuel Stockbroeckx en Wouter Jolie speelde, kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen het laaggeklasseerde Pinoké.

Kampong

Het gehandicapte Kampong, dat net als Bloemendaal tijdelijk drie spelers kwijt is aan de prestigieuze Indiase competitie, ging onderuit. De Utrechters verloren in en van Amsterdam met 3-1.

Den Bosch verliest in slotminuut

HGC en Den Bosch leken in Wassenaar op een gelijkspel af te stevenen. De thuisclub was voor rust de betere ploeg en na de derde strafcorner was het raak via Tristan Algera. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en bracht Noud Schoenaker de wedstrijd in balans.

Den Bosch kreeg nog een aantal kansen op de winnende treffer, maar een strafcorner in de slotminuut voor HGC bepaalde anders. Algera mocht opnieuw aanleggen en zag zijn harde en lage poging via het been van doelman Maurits Visser in het doel gaan.

Knappe comeback Hurley

Degradatiekandidaat Hurley haalde op eigen veld een kunststukje uit door in de tweede helft een 3-1 achterstand om te buigen in een 4-3 overwinning.

Stijn Jolie was in de wedstrijd met drie benutte strafcorners de grote man bij Hurley. Twee minuten voor het eindsignaal schoot hij de beslissende bal tussen de palen.