Peter Sagan
NOS WielrennenAangepast

Sagan wint wel Kuurne-Brussel-Kuurne

Peter Sagan heeft de semi-klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De voor Bora uitkomende Slowaak troefde vier medevluchters af in de sprint.

Jasper Stuyven, de winnaar van vorig jaar, werd tweede, Luke Rowe eindigde als derde.

Wereldkampioen Sagan, zaterdag nog tweede in de Omloop, verraste zijn vluchtmaten met een versnelling op 250 meter van de meet. De Italiaan Matteo Trentin verspeelde zijn kansen met een demarrage in de slotkilometer. Hij werd achterhaald en had niet genoeg power meer toen Sagan ervandoor ging.

Sagan sprint naar zege in Kuurne

Ian Stannard leidde met zijn beulswerk op de Oude Kwaremont (de negende van twaalf hellingen) de beslissing in. Er ontstond een elitegroep van negentien man, die op jacht ging naar een groep vroege vluchters, onder wie Sjoerd van Ginneken van Roompot.

Op circa dertig kilometer van de finish werden de vluchters achterhaald. Het wachten was op een zet van BMC, dat voorin met vier man vertegenwoordigd was. Greg Van Avermaet en co lieten zich echter verrassen toen Stuyven, die vorig jaar won na een solo, opnieuw probeerde alleen weg te komen.

Hij reed weg op 28 kilometer van de meet, kreeg eerst gezelschap van Sagan en Trentin en later ook van Rowe en Benoot. BMC had de slag gemist en kon dat niet herstellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl