NOS SportAangepast

Hockeysters Oranje Rood verrassen Amsterdam opnieuw

Op de eerste speeldag na de winterstop hebben de hockeysters van Oranje Rood voor een daverende verrassing gezorgd door Amsterdam met 2-1 te verslaan. Op de eerste speeldag van het seizoen won de ploeg uit Eindhoven thuis ook al van Amsterdam. Den Bosch en SCHC, de nummers een en twee van de hoofdklasse, wonnen wel.

Belgisch international Jill Boon besliste het duel met Amsterdam voor Oranje Rood.

In het Wagenerstadion opende Julia Müller de score namens de thuisclub, maar Oranje Rood boog de achterstand voor rust nog om in een 1-2 voorsprong. Kyra Fortuin, die in januari voor het eerst werd opgeroepen door bondscoach Alyson Annan voor de trainingsstage in Spanje, schoot op fraaie wijze raak en even later profiteerde Jill Boon van een fout van Kimberley Thompson.

Amsterdam probeerde het daarna nog wel, maar de nummer drie van Nederland kon de schade niet meer repareren.

Benauwde zege SCHC

Ook nummer twee SCHC won de eerste wedstrijd na de winterstop. Tegen Groningen werd moeizaam met 1-0 gewonnen. Xan de Waard maakte het enige doelpunt voor de club uit Bilthoven.

Uitslagen speelronde 12 hoofdklasse hockey (v)

Thuis Uit Uitslag
Amsterdam Oranje Rood 1-2
SCHC Groningen 1-0
Bloemendaal MOP 3-0
HDM Pinoké 2-0
Den Bosch Hurley 5-0

Hurley kan niet stunten

Hurley, dat landskampioen Den Bosch op de eerste speeldag nog twee punten had afgesnoept, slaagde er niet in de topvier binnen te dringen. Bij een zege op de koploper had de club uit het Amsterdamse Bos Kampong en Laren kunnen passeren, maar zover kwam het niet.

De koploper won eenvoudig met 5-0. Frederique Matla, Maartje Paumen, Marlies Verbruggen, Lidewij Welten en Marloes Keetels tekenden voor de doelpunten.

Het verschil tussen nummer vier Laren en nummer acht Hurley is slechts vier punten.

Eerste zege Bloemendaal

Bloemendaal won met 3-0 van MOP en boekte daarmee de eerste zege van het seizoen. Bovendien deed de ploeg de laatste plaats over aan Pinoké.

Stand na 12 speeldagen

1. Den Bosch 12-32 7. HDM 12-16
2. SCHC 12-28 8. Hurley 12-16
3. Amsterdam 12-25 9. MOP 12-13
4. Laren 11-18 10. Groningen 12-12
5. Kampong 11-17 11. Bloemendaal 12-5
6. Oranje Rood 12-16 12. Pinoké 12-3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl