NOS VoetbalAangepast

Koeman hoopt dat Southampton League Cup-finale verliest

Waar in Nederland alle ogen gericht zijn op de topper tussen Feyenoord en PSV, kijken de meeste voetballiefhebbers in Engeland reikhalzend uit naar een heel andere wedstrijd. De finale van de League Cup tussen Manchester United en Southampton (17.30 uur).

Ronald Koeman, manager van Everton, heeft liever niet dat zijn vorige club Southampton, die finale wint.

Ronald Koeman

Koeman presteert in de Engelse Premier League met een voorlopige zevende plaats naar behoren. Maar die zevende positie geeft geen recht op deelname aan Europees voetbal.

Tenzij zowel de FA Cup als de League Cup gewonnen wordt door teams die hoger eindigen in de competitie. Daarom hoopt Koeman, met Everton al uitgeschakeld in alle bekertoernooien, dat Manchester United de League Cup binnenhaalt ten koste van zijn voormalig werkgever.

Koeman kijkt met belangstelling naar finale League Cup

"Zo’n finale is geweldig. Dat zou het ook voor Everton zijn en dat is het ook zeker voor Southampton. Het is een finale op Wembley en het geeft een ticket voor Europees voetbal", aldus Koeman.

"Vandaar dat ik hoop dat Manchester United wint, want dan geeft de zevende plek uiteindelijk wellicht ook nog recht op Europees voetbal."

Ronald Koeman

Koeman pakte in zijn carrière als trainer zelf twee bekers. In 2002 won hij de KNVB beker met Ajax. In 2008 de Copa del Rey met Valencia. Met Southampton presteerde hij uitstekend, maar een bekerfinale speelde hij nog niet.

Met rancune heeft de voorkeur van Koeman niets te maken. "Als ik kijk naar wat er gebeurt bij Southampton, waar ik onderdeel van ben geweest, dan gun ik het die club om de finale te winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl