Kuurne-Brussel-Kuurne
NOS WielrennenAangepast

Kuurne-Brussel-Kuurne: wielerwatchers verdelen sterren

De eerste bloemen van het klassiekerseizoen gingen naar Greg Van Avermaet, die zichzelf opvolgde in de Omloop Het Nieuwsblad. Kuurne-Brussel-Kuurne is vandaag een herkansing voor een heleboel renners, zegt verslaggever Gio Lippens. "Denk aan Jasper Stuyven (de winnaar van vorig jaar, red.) of Dylan Groenewegen, zij zijn op zoek naar revanche."

De vijf NOS-wielerwatchers zijn wederom niet erg eensgezind. Lippens is de enige die Peter Sagan heeft opgenomen in zijn lijstje.

De wereldkampioen krijgt vijf sterren. "Sagan liet gisteren zien dat hij nog altijd ongelofelijk goed is. Al heeft De Omloop er wel in gehakt bij de renners."

Het profiel van Kuurne-Brussel-Kuurne

Nog nooit wist een renner in hetzelfde weekend de Omloop Het Nieuwsblad én Kuurne-Brussel-Kuurne te winnen. Sterker nog, alleen Andrei Tsjmil (1998) en Tom Boonen (2007) wisten twee keer in een weekend het podium te halen.

Volgens Lippens is dat ook niet zo gek. "De ontlading na winst in De Omloop maakt een renner altijd minder scherp. De geleverde inspanning maakt het ook niet makkelijker."

'Sagan is nog steeds ongelofelijk goed'

Greg Van Avermaet ontbreekt dan ook op het lijstje van Lippens en de andere wielerwatchers. Lippens zet zijn geld op Sagan. "Hij kan het zowel in een sprint afmaken, als in een kleine groep met vluchters. Net als Boonen is hij een renner, die beide typen koers kan winnen."

De favorieten volgens de NOS-wielerwatchers

Nelissen Lippens Ducrot Van den Berg Kock
***** Groenewegen Sagan Coquard Benoot Groenewegen
**** Bouhanni Coquard Bouhanni Stannard Démare
*** Coquard Stuyven Démare Démare Boonen
** D. van Poppel Groenewegen Boonen Kristoff Kristoff
* Kristoff Boonen Wippert Keukeleire Coquard

Tom Boonen, die bezig is aan zijn afscheidstournee, krijgt één ster van Lippens. "Al is het na zijn valpartijen in De Omloop maar de vraag hoe fit hij vanmorgen aan de start staat. Als je valt, verkrampen je spieren altijd, ook als je verder weinig schade oploopt. Daarom heb ik Alexander Kristoff ook niet opgenomen in mijn lijst."

Nederlands succes?

De Nederlandse troef van Lippens is Dylan Groenewegen. "Hij reed erg sterk gisteren. Vlak voor de zware valpartij kwam hij weer terug in het peloton. Groenewegen zat achter die valpartij en werd toch nog 25ste. Danny van Poppel en Moreno Hofland geef ik ook nog wel een kans, maar op basis van De Omloop kies ik toch voor Groenewegen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl