NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 26 februari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, de regen trekt weg naar het oosten. Het blijft bewolkt en later kan er weer wat regen vallen. Het wordt een graad of 10. Morgen opnieuw regen en vrij veel wind. Het wordt dan 8 tot 11 graden.

Wat heb je gemist?

In New Orleans in het zuiden van de VS is een pick-uptruck ingereden op publiek bij de Mardi Gras-carnavalsparade. Zeker 28 mensen raakten gewond. Een aantal van hen is er slecht aan toe. De politie denkt niet aan een terroristische actie. De bestuurder was vermoedelijk dronken. Hij is opgepakt.

Sinds gisteravond 19.00 uur hadden veel Ziggo-klanten last van traag internet en problemen bij het televisie kijken. Rond middernacht waren er zo'n 700 meldingen. In de loop van de nacht waren de problemen weer voorbij, zo laat Ziggo weten. Vrijdag had het telecombedrijf ook last van een storing.

De Amerikaanse president Trump heeft afgezegd voor het Correspondents' Dinner, eind april. Dat is het jaarlijkse evenement waarbij de Amerikaanse journalisten en de president elkaar op de hak mogen nemen. Op Twitter zegt Trump dat hij er niet bij zal zijn.

Trump en de media liggen voortdurend met elkaar overhoop. De organisatie zegt dat het Correspondents' Dinner, ondanks Trumps afzegging, gewoon doorgaat.

Verder vandaag...

Er staan drie politieke debatten op het programma. WNL komt vanochtend met een vrouwendebat, in Buitenhof zitten Buma (CDA) en Pechtold (D66) en vanavond om 21.00 uur is in de Rode Hoed het verkiezingsdebat van RTL met de lijsttrekkers van CDA, PvdA, SP, D66 en GroenLinks.

Het is vandaag precies 100 jaar geleden dat de eerste beurs werd gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Vannacht worden de Oscars weer uitgereikt. Vorig jaar waren de #OscarsSoWhite, dit jaar zijn de genomineerden diverser. Maar misschien gaat La La Land er vandoor met alle beeldjes.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl