Donald Trump
NOS NieuwsAangepast

Trump gaat niet naar Correspondents' Dinner

De Amerikaanse president Donald Trump heeft afgezegd voor het Correspondents' Dinner, het jaarlijkse evenement waarbij de Amerikaanse journalisten en de president elkaar volgens traditie op de hak nemen.

In een bericht op Twitter zegt Trump dat hij er niet bij zal zijn. "Ik wens iedereen een geweldige avond toe", schrijft hij.

Trump zegt niet waarom hij niet aanwezig is bij het evenement. Hij staat niet op goede voet met de Amerikaanse media. Trump en zijn team halen geregeld hard uit naar journalisten, die vaak worden beticht van het verspreiden van onwaarheden.

Washington Hilton

Het evenement wordt georganiseerd door de White House Correspondents' Association (WHCA), een organisatie van journalisten die verslag doen van de president en het Witte Huis. Het vindt plaats in het Washington Hilton. Dit jaar staat het gepland voor 29 april.

De organisatie heeft laten weten dat het evenement doorgaat, ook zonder de aanwezigheid van Trump. "Het is en blijft een mooie gelegenheid om de belangrijke rol van onafhankelijke journalistiek in een gezonde republiek te vieren", zegt de WHCA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl