Vrouwen Telstar pakken punt tegen koploper Ajax

Telstar pakt thuis punt tegen Ajax

In de eredivisie vrouwen heeft Telstar een punt overgehouden aan het duel met koploper Ajax. In Velsen werd het door een laat doelpunt van Katja Snoeijs 1-1.

Telstar maakte voor de wedstrijd nog een kleine kans op de play-offs om landskampioenschap, maar alleen als de ploeg de resterende duels allemaal zou winnen.

Door het gelijkspel is het nu zeker dat nummer vier PSV met Ajax, FC Twente en ADO Den Haag gaat strijden om de titel.

Weinig indruk

Ajax maakte tegen Telstar lange tijd weinig indruk. Pas in de tweede helft werden de Amsterdammers echt gevaarlijk en dat leverde na ruim een uur een doelpunt van Desiree van Lunteren op.

In plaats van door te drukken, verslapten de bezoekers en hielpen zo het hardwerkende Telstar in de wedstrijd.

In de 87ste minuut werd de strijdlust van de Witte Leeuwinnen beloond toen Katja Snoeijs voor de gelijkmaker zorgde.