Cesc Fábregas

Koploper Chelsea met moeite langs Swansea

Chelsea is weer een stap dichter bij zijn zesde landstitel. De koploper in de Premier League boekte (met wat moeite) in eigen huis een 3-1 zege op Swansea City.

De Welshmen maakten het de Londenaren knap lastig. Chelsea kwam weliswaar door een treffer van Cesc Fábregas op voorsprong, maar kort voor rust maakte Fernando Llorente met een knappe kopbal gelijk.

Na rust sloeg de thuisploeg toe. Keeper Lukasz Fabianski tastte mis bij de 2-1 van Pedro en Diego Costa maakte er na een mooie aanval 3-1 van.

Idrissa Gueye (r) en Seamus Coleman vieren de 1-0 voor Everton

Ronald Koeman won met Everton met 2-0 van Sunderland. Romelu Lukaku nestelde zich naast Alexis Sánchez (Arsenal) aan kop van de topscorerslijst door zijn zeventiende goal van het seizoen binnen te tikken.

De andere treffer kwam op naam van Idrissa Gueye, die vlak voor rust 1-0 op het scorebord zette.

Van Aanholt

Patrick van Aanholt was de man van de wedstrijd bij Crystal Palace-Middlesbrough. De verdediger maakte na ruim een half uur het enige doelpunt van de middag.

Patrick van Aanholt (r) juicht na het maken van de 1-0

Verdediger Daryl Janmaat is zaterdagavond tijdens het duel van zijn club Watford met West Ham United uitgevallen. Dat gebeurde zeven minuten na rust nadat de rechtsback een tikje had gekregen.

Op dat moment stond Watford met 1-0 voor door een benutte strafschop van Troy Deeney na drie minuten. Andre Ayew maakte een kwartier voor tijd gelijk.

Ondanks een rode kaart voor Michail Antonio van West Ham bleef de 1-1 stand staan.