Robert Lewandowski viert zijn treffer

Bayern boekt nieuwe monsterscore op HSV: 8-0

Bayern München heeft net als de afgelopen jaren een monsterscore geboekt op Hamburger SV. De koploper in de Bundesliga won zaterdagmiddag met 8-0.

Dat het daar uiteindelijk bij bleef was vooral te wijten aan het lang uitblijven van de 1-0. Na de openingsgoal van Arturo Vidal (droge knal) zorgde Robert Lewandowski met een strafschop en een volley voor de 3-0 ruststand.

Nog binnen het uur maakte hij zijn derde: na een sublieme hakbal van Arjen Robben schoot de Poolse spits simpel raak.

Na een fraai stukje galleryplay tikte David Alaba nog binnen het uur de 5-0 binnen. Kingsley Coman viel vervolgens in en had na tien minuten al gescoord met een schuiver en een volley.

Alleen Robbens goal ontbrak nog, maar die kwam er alsnog toen hij naar binnen trok en de verre hoek vond.

Doelsaldo na zeven jaar: 44-3

De afgelopen zeven uitwedstrijden van HSV in de Allianz Arena eindigden allemaal in grote zeges voor de thuisploeg. Net als drie jaar geleden werd het vandaag 8-0. In 2013 won Bayern met 9-2. Het totale doelsaldo van de laatste zeven jaar is 44-3 voor Bayern.

Emil Forsberg juicht na zijn treffer voor Leipzig

Leipzig wint ook

RB Leipzig bleef in het spoor van Bayern dankzij een 3-1-overwinning op 1. FC Köln. Emil Forsberg, Dominic Maroh en Timo Werner waren trefzeker voor de nummer twee van de Bundesliga.

Paul Verhaegh had met een benutte strafschop een belangrijk aandeel in de overwinning van FC Augsburg op SV Darmstadt 98.

De verdediger tekende bij een 1-0 achterstand voor de gelijkmaker, waarna zijn ploeggenoot Raúl Bobadilla vijf minuten voor tijd het duel besliste (1-2).