Wilders in Spijkenisse met beveiliging
NOS NieuwsAangepast

Wilders denkt anders over veiligheid dan 'heren van het kabinet'

PVV-leider Wilders vindt dat het kabinet ten onrechte de indruk wekt dat hij veilig is. Hij twitterde vanmiddag een afbeelding verspreid door al-Qaida waarop hij en anderen staan die eerder de woede hebben opgewekt van moslims.

Op het beeld zijn onder anderen ook de schrijver Salman Rushdie en cartoonist Kurt Westergaard te zien en erbij staat de zin 'Wanted Dead or alive'. Wilders twitterde daarover vanmiddag: "Veilig? Als je op dit soort lijstjes staat en je moslimbeveiligers corrupt zijn dan denk je daar wel anders over, heren van het kabinet."

Wilders maakte donderdag bekend dat hij voorlopig niet meer de straat op gaat om campagne te voeren. Hij deed dat na het nieuws over de aanhouding van een van de mensen die betrokken waren bij zijn beveiliging. De man zou informatie met anderen hebben gedeeld. Later waren er nog meer onthullingen. Zo werd gisteren duidelijk dat eerder twee beveiligers op non-actief zijn gesteld vanwege financieel gesjoemel. Minister Blok betreurt dat Wilders geen publieke optredens doet, maar volgens de bewindsman kan de PVV-lijsttrekker veilig zijn werk doen.

Vanochtend werd bekend dat beveiligers die direct of indirect betrokken zijn bij de beveiliging van Wilders snel aan een extra check worden onderworpen. Als er bij individuele beveiligers van de Dienst Bewaken en Beveiligen aanleiding voor is, worden zij nog een keer uitvoerig gescreend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl